ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

  ΥΛΙΚΑ
  500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 3 φιλετάκια κοτόπουλο, 1 πράσινη πιπεριά. 1 μεσαίο κρεμμύδι, 3-4 ντοματούλες ψιλοκομμένες (1 pummaro), 1 ποτηράκι μαυροδάφνη, βασιλικός, αλάτι και πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, καφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Κόβουμε τα φιλετάκια σε μέτρια κομμάτια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το ζωμό κότας. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Μετά από 10 λεπτά σβήνουμε την φωτιά. Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, τον ζωμό κότας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίστε με μπόλικο φρέσκο βασιλικό. Το σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print