ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο, αλάτι πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, καφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα κύβο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και την σάλτσα της αρεσκείας μας ή κιμά σαν του παστίτσιου. Το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει, το σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο. Η σάλτσα ή ο κιμάς μπορεί να μπει και από πάνω αλλά το φώλιασμα που κάνουν μέσα στα κοχυλάκια είναι φανταστικό.