ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ

   ΥΛΙΚΑ

 500 γρ. Μακαρονάκι Δημητρίου, 2 κονσέρβες τόνου(με λάδι), 2 κ.σ. μαϊντανό, 3 κ.σ. κάπαρη, 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια(ψιλοκομμένα), 1 ντομάτα φρέσκια σε κομματάκια, 1 φλ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα, λεμόνι κατά προτίμηση, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) μακαρονάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, τον κύβο ζωμού και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι.  Αφού πάρει μία βράση κλείσουμε την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει, χωρίς να το σουρώσουμε. Ρίχνουμε μέσα στo μακαρoνάκι το μαϊντανό, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ντομάτα και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, δηλ. τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το λεμόνι. Περιχύνουμε με την σάλτσα το μακαρονάκι και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης και τυρί κίτρινο ή παρμεζάνα σε κομματάκια.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.

   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print