ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΚΡΟΥΤΟΝ

 ΥΛΙΚΑ
  250 γρ. τραχανά Ξινό Δημητρίου, αλάτι, 1 κύβος ζωμός βοδινού ή κότας ή λαχανικών,  λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά,  λίγο λεμόνι ( προαιρετικά ), 200 γρ. τυρί φέτα, 2 φέτες ψωμιού σε κρουτόν.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Βάζουμε τον τραχανάς στην κατσαρόλα να βράσει με κρύο νερό για να χυλώσει, μαζί με το αλάτι και λίγο βούτυρο ή λάδι και προαιρετικά τον κύβο ζωμού της αρεσκείας σας. Σε δέκα περίπου λεπτά είναι έτοιμος. Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια, το λαδώνουμε ή βάζουμε βούτυρο και λίγο αλάτι. Τα περνάμε από το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Τρίβουμε την φέτα, την οποία μπορούμε να βάλουμε και κατά το βράσιμο. Τον σερβίρουμε με τα κρουτόν και τη φέτα. Το λεμόνι στην σούπα μας θα ήταν νόστιμο. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο.  Λίγα μυστικά ακόμα: Μία παραλλαγή θα ήταν να προσθέσουμε μπέικον ή άλλο αλλαντικό σοταρισμένο.         Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.

    Ευχαριστούμε.                                      Κοινοποίησε στο :

print