ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΞΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

 250 γρ. τραχανά Ξινό Δημητρίου, 4-5 πολύ μικρές μελιτζάνες κομμένες στα τέσσερα, 2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, 4 ντομάτες μικρές τριμμένες, 2 μικρά κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, μισή κούπα ελαιόλαδο, 3-4 κούπες νερό ζεστό, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβος ζωμός βοδινού ή κότας, τυρί τριμμένο ή φέτα.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

   Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί τηγανίζουμε καλά τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τις κρατάμε στην άκρη σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για φύγουν τα πολλά λάδια.Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Όταν η σάλτσα μας δέσει και είναι έτοιμη προσθέτουμε τον τραχανά με τον κύβο ζωμού και ανακατεύουμε καλά, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό νερό μισή-μισή κούπα. Όσο πίνει το νερό τόσο προσθέτουμε, μαγειρεύουμε συνολικά για 8-  10 λεπτά και στο τέλος θέλουμε ο τραχανάς μας να είναι πηχτός.Λίγο πριν τον βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και αν θέλουμε τις τηγανητές πιπεριές και μελιτζάνες. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό και προσθέτουμε αν θέλουμε φύλλα φρέσκου βασιλικού
  Μία παραλλαγή θα ήταν να προσθέσουμε και τυρί φέτα ή τυρί τριμμένο.
  Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                                                        Κοινοποίησε στο :
print