ΥΛΙΚΑ
150 γρ. τραχανά Ξινό Δημητρίου, 500 γρ. μανιτάρια champignon, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα, 1 πράσινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, ελαιόλαδο, κόκκινη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα, λίγο λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και κόκκινη πάπρικα αν θέλουμε.
Ρίχνουμε νερό,τον τραχανά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και την ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Σερβίρουμε ζεστό με πιπέρι και αν θέλουμε με τυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :