ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΟΥΠΑ

  ΥΛΙΚΑ
  400 γρ. τραχανά γλυκό Δημητρίου, 1 κιλό χοιρινό κρέας, σπάλα ή λαιμό (κομμάτι με κόκκαλο), 4 καρότα, 1 κρεμμύδι, σέλινο ή σελινόριζα, 1 ή 2 λεμόνια, 1 ή 2 αυγά, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει, το ξαφρίζουμε λίγο στην αρχή. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει, ρίχνουμε τον τραχανά. Μετά από περίπου είκοσι λεπτά, έχει βράσει και ο τραχανάς μας! Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο (με 1 – 1/12 λεμόνι και 1 ή 2 αυγά, ανάλογα τα γούστα!) και αβγοκόβουμε.  Σερβίρουμε με μαυροπίπερο. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο. 

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print