ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ

  ΥΛΙΚΑ
   250 γρ. τραχανά γλυκό Δημητρίου, 2 κύβους ζωμός κοτόπουλου 10-12 στίγματα κρόκου Κοζάνης, 100 γρ. φέτα τριμμένη, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με το ελαιόλαδο , τους κύβους με ένα περίπου κιλό νερό, και τον κρόκο Κοζάνης. Σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.  Στα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και μαυροπίπερο. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο. 

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print