ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

 ΥΛΙΚΑ

  250 γρ. κουσ κουσ Δημητρίου, αλάτι, 1 κύβος ζωμός βοδινού ή κότας ή λαχανικών,  λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά, λίγο λεμόνι ( προαιρετικά ), τυρί τριμένο, 100 γρ. μπέικον η αλλαντικά τις αρεσκείας σας.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Βάζουμε το κουσ-κους στην κατσαρόλα να βράσει με κρύο νερό για να χυλώσει, μαζί με το αλάτι και λίγο βούτυρο ή λάδι και προαιρετικά τον κύβο ζωμού της αρεσκείας σας. Σε 15 περίπου λεπτά είναι έτοιμο. Κόβουμε το το μπέικον ( ή άλλο αλλαντικό ) σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε με λίγο λάδι. Τον σερβίρουμε με τυρί τριμένο. Το λεμόνι στην σούπα μας θα ήταν νόστιμο. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο. Λίγα μυστικά ακόμα: Μία παραλλαγή θα ήταν να προσθέσουμε και τυρί φέτα και ή κρουτόν.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print