ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κουσ κουσ Δημητρίου, αλάτι, 1 κύβος ζωμός βοδινού ή κότας ή λαχανικών, λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά, λίγο λεμόνι ( προαιρετικά ), τυρί τριμένο, 100 γρ. μπέικον η αλλαντικά τις αρεσκείας σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουσ-κους στην κατσαρόλα να βράσει με κρύο νερό για να χυλώσει, μαζί με το αλάτι και λίγο βούτυρο ή λάδι και προαιρετικά τον κύβο ζωμού της αρεσκείας σας. Σε 15 περίπου λεπτά είναι έτοιμο. Κόβουμε το το μπέικον ( ή άλλο αλλαντικό ) σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε με λίγο λάδι. Τον σερβίρουμε με τυρί τριμένο. Το λεμόνι στην σούπα μας θα ήταν νόστιμο. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο. Λίγα μυστικά ακόμα: Μία παραλλαγή θα ήταν να προσθέσουμε και τυρί φέτα και ή κρουτόν.