ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

  ΥΛΙΚΑ

 200 γρ. κουσ κουσ Δημητρίου, αλάτι και πιπέρι, 2 κιλά κρεμμύδια ξερά, 1 λίτρο γάλα, 150 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη, 2 αβγά, λίγο ελαιόλαδο.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Ανοίγουμε ή αγοράζουμε φύλλο για πίτα χονδρό.
  Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βάζετε στην κουζίνα να πάρουν 1-2 βράσεις. Κατεβάζετε την κατσαρόλα και σουρώνετε τα κρεμμύδια. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να τραβήξουν σχεδόν όλο το γάλα και να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνετε τη μυζήθρα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κουσ κουσ χωρίς να ανακατέψετε, γιατί αν πάει κάτω, υπάρχει κίνδυνος να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να μισοκρυώσει.
Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε, πρέπει να έχει μισοκρυώσει η γέμιση, ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε περιμετρικά λάδι στο φύλλο και βάζετε μπόλικη γέμιση περιμετρικά του φύλλου και μόνο στο μισό (δηλαδή στο ένα ημικύκλιο). Δεν απλώνετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Αρχίζετε μετά να τυλίγετε το φύλλο και μόλις τελειώσετε, γυρίζετε την πίτα να τυλιχτεί σαν σαλίγκαρος. ( για να μην σπάει το φύλλο το λαδώνουμε λίγο απ΄έξω και μετά το στρίβουμε ) Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε το σαλίγκαρο στο κέντρο του. Συνεχίζετε με το δεύτερο φύλλο, που μόλις το γεμίσετε δεν το κάνετε σαλίγκαρο, αλλά το τοποθετείτε γύρω από την πρώτη πίτα που υπάρχει ήδη στο ταψί. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση. Λαδώνετε λίγο την πίτα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου. Εύκολος τρόπος θα ήταν να την κάνουμε πίτα στρογγυλή.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print