ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

   ΥΛΙΚΑ
 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 πράσα σχετικά μεγάλου μεγέθους 10 περίπου φέτες ζαμπόν, 1 κόκκινη πιπεριάβούτυρο, τριμμένη κεφαλογραβιέρα, αλάτι πιπέρι.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Κόβουμε το πράσο κατά μήκος, το πλένουμε και το κάνουμε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε, κόβουμε με τον ίδιο τρόπο και τη πιπεριά. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι βαθύ τα πράσα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε βούτυρο. Ρίχνουμε το ζαμπόν και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγο, περίπου 4-5 λεπτά.  Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας και βράζουμε τα ζυμαρικά Δημητρίου με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μαύρο πιπέρι.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print