ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

   ΥΛΙΚΑ
 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, σκελίδες σκόρδου, λιωμένες, μπούκοβο (κατά βούληση), φλιτζ. τσαγιού φακές ψιλές, ½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα, 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος,  αλάτι και πιπέρι.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτοντας όσο μπούκοβο επιθυμούμε. Μετά από περίπου 3 λεπτά, προσθέτουμε τις φακές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και νερό, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 30 – 40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας και βράζουμε τα ζυμαρικά Δημητρίου με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις φακές με τη σάλτσα τους και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε το δυόσμο πάνω από το φαγητό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print