ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

 ΥΛΙΚΑ500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου.1/3 κούπας λάδι.2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους.½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι.1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο.1 μικρή πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη.1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο.1 κύβο ζωμό κρέατος.αλάτι, πιπέρι.2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες.1 κούπα τριμμένο γλυκό κεφαλοτύρι.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του αρνιού σε λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο και ανακατέψτε 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε 2 κιλά νερό, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια, καθώς το νερό πλησιάζει στο σημείο βρασμού. Όταν πάψει να σχηματίζεται αφρός, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα ώσπου να μισομαλακώσει.  Προσθέστε τις ντομάτες και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και τις χυλοπίτες για άλλα 10 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν οι χυλοπίτες και πιουν όλο το ζουμί. Τις σερβίρουμε με το τυρί και μαυροπίπερο.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print