ΥΛΙΚΑ
μπέικον ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, 50 γρ. ψιλοκομένο ξερό κρεμμύδι, 3 αποξηραμένες μικρές καφτερές πιπεριές, λίγο ρίγανη, 100 γρ. σάλτσα ντομάτα, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε τη σάλτσα ντόματα, τις καυτερές πιπερίες, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο προαιρετικά.Το σκόρδο, οι ελιές χωρίς κουκούτσια και ο βασιλικός θα ταίριαζαν πολύ καλά. Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας και βράζουμε τα ζυμαρικά με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε.